onsdag 16. februar 2011

Lavendeljakka mi er endelig ferdig!
YES! Jeg er ferdig!
Lavendeljakka fra Pickles er nå klar til å tas i bruk. Jeg er godt fornøyd med min grå variant av denne jakka.


Det har imidlertid ikke vært bare gøy underveis i prosessen. Dette var første gang jeg strikket patentstrikk. Jeg synes resultatet ble fint, og det viste seg å være enkelt å strikke, MEN: Jeg har ikke funnet ut av hvordan jeg kan rette opp hvis jeg gjør en feil. Dette har ført til at jeg har rekt opp en god del underveis! Da bolen var 3/4 ferdig gjode jeg en feil. Jeg prøvde å fiske feilen, men klarte det ikke. Jeg rekte opp noen omganger, og klarte faktisk ikke å få arbeidet riktig tilbake på pinnene så jeg kunne fortsette å strikke videre! Det endte opp med at jeg måtte rekke opp HELE bolen og begynne forfra. Da var jeg svak i trua... Så skjedde det samme med 1/2 erme.... Rekke opp igjen - begynne forfra igjen....
Jeg klarte heller ikke å plukke opp masker til ermene slik det var beskrevet i oppskrifta. Det ble ikke fint uansett hvor mye jeg prøvde. Mamma er min monteringsekspert, og hun ble også satt til å plukke opp masker da hun var på besøk...Hun lyktes heller ikke i å få det til fint, så jeg endte opp med å sy i ermene etterpå.Jeg har strikket jakken på pinne nr 6 ( en str mindre enn oppgitt i mønsteret), i Abuelita Tjukk Merino. Herlig garn!
En ikke helt problemfri prosess altså... Nettopp derfor føles det nok ekstra godt at den nå faktisk er ferdig!
Jeg liker den, og tror jeg kommer til å bruke den mye :-)

10 kommentarer:

 1. Så fin den er! Jeg har sett på den oppskrifta, men har vel innsett at jeg ikke er den store strikkersken :) Jeg begynte på ei bukse til min lille gutt i høst, men etter å ha gjort flere feil ga jeg tilslutt opp. Fram med heklekrok og symaskin i stedet. Heldigvis har jeg strikkeglade bestemødre i nærheten :)

  Marit

  SvarSlett
 2. Wow så flott!!!
  Kjempe fin i den fargen :)

  Fin kveld til deg!

  SvarSlett
 3. Flinke du. Ingen prosesser er problemfri er min erfaring. Må føles godt å være i havn med et slikt prosjekt. Kjempefin! Gratulerer med ny jakke:)

  SvarSlett
 4. Utrolig fin. Jeg bare bøyer meg i støvet for sånt strikketalent jeg asså.

  *bøye*


  Mollie

  SvarSlett
 5. Eg er frykteleg imponert over at jakka i det heile tatt vart ferdig! Den innsatsviljen står det respekt av :-) Fin vart den også :-)

  SvarSlett
 6. Åh, den vart jo knallfin! Og ser utruleg deilig ut å ha på! :)

  Må seie at eg beundrar pågangsmotet ditt! Eg hadde nok komt til å gitt opp... Her blir den minste ting liggande dersom det blir noko feil, men plutseleg kan det komme fram på nytt, og så får eg det kanskje til. Men denne jakka...nei, det trur eg ikkje at eg skal utsette verken meg sjølv eller familien min for.. Hihi!

  Ha ei fortreffeleg helg...snart!!
  Klem

  SvarSlett
 7. Høres ut som en skikkelig tålmodighets prøve! Men godt du ikke gav opp underveis, for jakka ble utrolig lekker! Ser deilig og varm ut:)

  SvarSlett
 8. Gratulerer med ferdigstilt jakke! Jeg sliter med det samme ift patentstrikken... Strikket vest-versjonen av lavendeljakken, ble mye opprekking og starting paa nytt. Men veldig fin da den foerst ble ferdig :-)

  SvarSlett
 9. jakken er kjempegod og myk, men det er synd den begynner å loe etter bruk :(

  SvarSlett