onsdag 18. mai 2011

Vel overstått!


Jeg hadde planer om å legge ut 17. mai innlegg i går, med skrytebilder av mine søte små i trønderbunadene sine. Men etter en fin men hektisk dag var alle kreftene oppbrukt, og jeg orket ikke et aldri så lite blogginnlegg.  
Så i dag kommer altså bunadsinnlegget. Da jeg satte meg ned for å se over bildene fra i går, fant jeg ut at det var få bilder der som var egnet for å vise fram bunadene. Været var ustabilt i går, og ulljakker og regnjakker ble tatt av og på mange ganger. Det enste jeg fant var et par bilder tatt her hjemme på tampen av dagen...det får duge!Disse er ikke nye av året. Jentebunaden lagde jeg for to år siden, under kyndig veiledning fra min tante. Det er nok det desidert mest arbeidsomme syprosjektet jeg har gjort. Det er kjempestas å plukke den fram, og kle opp frøkna i egenprodusert bunad :-)
Vesten til guttebunaden lagde jeg i fjor.Håper du har kommet deg til hektene igjen etter den store dagen :-)

5 kommentarer:

 1. Ingen bunadsbilder av fru Grönn med mann? ;-) Kjempefine bunader! Jeg og mor snakket senest i går om å sy bunad til frökna til neste 17. mai.
  Klem

  SvarSlett
 2. Kjempefine!! Tenk at du har laget bunad selv!!

  Jeg har også blå trønderbunad og jenta sier nå at hun har lyst på en. Vi snakker om konfirmasjonen for ingen i familien kan sy, og da blir det litt for dyrt med flere enn en...

  Gubben skal få neste år 40 i årsgave. Østfoldbunad...han har veldig lyst på. I går kveld satt han og lette på nettet og så på kurs??

  Tror ikke han har tenkt å gå, og ikke jeg eller ;) Men jeg har begynt å spare da...for flere år siden sammen med svigers, men det vet jo ikke han...

  Jeg og lillebror på 6 sov faktisk til klokken 9.30 idag. Da var det turbofart til barehagen og skolestart gruppe...

  SvarSlett
 3. Heja Norge, och heja grön, alltid lika trevlig att kika in hos dig, helt fantastiska bilder! HURRA!

  SvarSlett
 4. så flotte barn i nydelige bunader:) Trønderbunaden er så fin, synes jeg, og nå er trønderen helt objektiv altså:) Dattra vår ville ha Grafferdrakt til konfirmasjonen, nå angrer hun på valget, ville hatt Trønderbunad eller Nordfjordbunad, sier hun:) Det får bli når hun blir eldre:)
  Har nok ikke evner nok på syfronten, eller kunnskap, til å hatt et slikt syprosjekt jeg nei:) Flink du er og tålmodig sikkert, det lider nemlig ikke jeg av(tålmodighet altså)

  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
 5. OOooo, så fina! Varför har vi inte nationaldräkt lite mer i Sverige!

  SvarSlett