torsdag 27. desember 2012

Juleferie
Det er så deilig med juleferie! 
Vi er så heldige å ha mange fridager sammen i jula, med tid til å surre rundt og gjøre lite fornuftig. 
Jeg har fått tid til å finne fram bilder av noe av det som ble sydd i førjulstida, for det ble tid til å sy litt også, innimellom avslutninger her og der, baking og alt det andre som hører med. 

Alle tre ungene måtte få ny julestrømpe i år. Jeg har sydd til de to eldste tidligere, men de ligger igjen i feriehuset vårt hvor vi feiret jul i fjor, og dermed måtte jeg lage tre stk. 


Kvelden før Luciafeiringa i barnehagen oppdaget vi at fjorårets luciakjole var alt for liten. Da måtte ett hvitt laken gjøres om til en lang hvit kjole. Nederst ble den pyntet med en gammel blonde. Ikke så lett å se den her, på et mørkt bilde fra luciafeiring i barnehagen, men frøkna var fornøyd, og det er jo det som teller :-)


Dette er årets juledukkjole. De siste årene har jeg hvert år før jul laget en kjole av gamle julegardiner eller juleduker, som jenta mi har brukt på noen juleavslutningene eller "nissefestene" ungene er med på. I år fant jeg en stor rund Sødahl juleduk på Fretex i adventstida, og av den sydde jeg årets kjole. Denne har masse vidde i skjørtet, og er dermed en bra "snurrikjole"! Det er den beste egenskapen en kjole kan ha i vårt hus :-)Til slutt to bukser som ble gitt bort til to jenter vi var i bursdag hos like før jul. Den blomstrete er sydd av et mykt og fint gammlet dynetrekk, mens det blå Pippistoffet ble kjøpt på Åhlens for lenge siden.

Ønsker alle ei fortsatt god jul!

4 kommentarer:

 1. Skal si du har vært produktiv.
  De julestrømpene var knallsøte:)
  Julekjolen og, Flott når en gammel duk kan bli en ny kjole:)
  Ha ei fortsatt koselig romjul.

  SvarSlett
 2. Så mange fine ting du har sydd av deilige retro stoffer :)

  SvarSlett
 3. Du har jammen sydd mykje fint i det siste:) Julestrømpane var skikkeleg søte!

  SvarSlett
 4. Flotte klær og strømper!
  Likte veldig godt den røde julekjolen :)
  Fortsatt God Jul!

  SvarSlett